Svarvar och fleroperationsmaskiner

Automation i produktionsprocessen innebär effektivitet ur flera aspekter. Därför är det klokt att köpa svarvar från Stenbergs eller någon annan återförsäljare med ett brett sortiment. Gammaldags maskinparker står sig inte länge i internationell konkurrens där mycket av tillverkningen görs för betydligt lägre kostnad i låglöneländer, men med sämre maskiner. Det bästa sättet för Sverige och svenska företagare att ligga i topp är att alltid ha de senaste maskinerna inom automationsteknik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERACNC-maskintillverkare som oftast kommer på tal är japanska Okuma och YCM. Som du kanske vet används de till bearbetning och svarvning av kutsdetaljer. Kvalitén i maskinerna är mycket hög – oavsett om det gäller själva skärverktyget eller styrsystemet. De nyaste svarvarna är utrustade med laddningsmagasin som tar kapaciteten till en ny nivå. Varje CNC-firma får ställa sig frågan hur avancerad teknik som behövs. De 2-axliga CNC-svarvarna duger gott åt de flesta legoarbeten. Däremot ställs högre krav om flera moment ingår tillverkningsprocessen. Då kan det vara bättre att investera i en kraftfull fleroperationsmaskin som finns till salu, gärna med hög rpm, direktdriven spindel samt stabiliserande vinkelkontaktlager för axiell bearbetning. Många vertikala fleroperationsmaskiner har också band på båda sidor som inte behöver kopplas eftersom de sträcker sig över hela maskinen. Ett arbetsstycke kan alltså genomgå en viss del i arbetsprocessen på höger sida för att sedan bli färdigställd på vänster.

När avtalet är påskrivet och maskinen har skickats och maskinen är igång kan tankar uppstå kring slitage av skärverktyg och andra lösa delar. Med heltäckande service behöver det aldrig vara något att oroa sig över. Återförsäljare med goda kunskaper och reservdelar säkrar tryggheten efter köpet.

 

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste kommentarer

    Arkiv

    Kategorier